מדריך אוכל בטוקיו 

שתפו עכשיו

טוקיו היא אחת הערים המעניינות בעולם אם אתם חובבי קולינריה. כל המטעמים היפנים המסורתיים מתנקזים אל טוקיו, ולכם נותר רק לבחור. כמובן שתוכלו למצוא בעיר הענקית הזו גם מאכלים מערביים מוכרים, אבל עם כל כך הרבה אפשרויות יפניות אותנטיות, אנחנו ממליצים לנצל כל ארוחה כדי לטעום משהו חדש ושונה. בטוקיו תמצאו מסעדות משובחות עם כוכבי מישלן, מסעדות פועלים זולות ואוכל רחוב שלא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, וקשה להחליט מה מאלו הכי טעים ומיוחד. בקיצור, יש כאן משהו לכל תקציב ולכל חיך. אז איפה מתחילים? 

ההתמחות של טוקיו

מנות הדגל של העיר טוקיו (שנקראה בעבר “אדו”), הפכו עם השנים לכל-כך פופולריות, שהפכו מזוהות עם כל יפן. למעשה, הרבה מהמנות שאתם מכירים כמנות יפניות, הן מנות שמקורן בטוקיו, או שהגרסה שהן קיבלו בטוקיו הפכה למפורסמת כל-כך, שאנשים נוטים לחשוב שזו המנה המקורית. הן מתאפיינות בדגים טריים שמגיעים ממזח טוקיו מדי יום.

ניגירי סושי

למרות שבארץ ניגירי נחשב לסוג יקר ויוקרתי יותר של סושי, ביפן המנה הזו נוצרה כדי להוות תחליף מהיר וזול יותר לסושי סטנדרטי. המנה הפשוטה מורכבת מכדור אורז קטן, ועליו פיסת דג נא או שרימפס. תמצאו את המנה הזו במסעדות יוקרה, במסעדות אכול-כפי-יכולתך ובדוכני רחוב. הדגים תמיד טריים וטעימים, וזו מנה קלאסית שאי אפשר לטעות איתה.

טמפורה

בעבר, הדבר היחיד שהייתם מוצאים מכוסה בבלילת טמפורה ומטוגן בטיגון עמוק, היה ירקות. עם תחילת תקופת ה”אדו”, שפים התחילו לטגן גם דגים, וכך נוצרה המנה המוכרת והאהובה שאנחנו מכירים היום. דג בטמפורה אינו רק עוד מנה ביפן, אלא המנה העיקרית. תמצאו מסעדות טמפורה רבות שמתמחות בטיגון של כמעט כל דבר בטמפורה. ואיך אפשר לטעות עם טיגון עמוק ודגים טריים?

אטריות סובה

אלו הן אטריות כוסמת, שמהוות את הבסיס למנות יפניות רבות. בדרך כלל, הן תוגשנה עם רוטב סמיך ומתקתק-מלוח, ועם ירקות או תוספת בשרית כלשהי. הן בריאות מאוד, ממלאות מאוד וזולות מאוד. שילוב מעולה.

צ’נקונאבה

זהו סוג של מרק ירקות בריא מאוד ועשיר בחלבון, בדרך כלל עם תוספת דגים או עוף והמון-המון ירקות טריים. בגלל שמרק צ’נקונאבה מהווה חלק גדול מהדיאטה של לוחמי סומו, תמצאו את המסעדות הטובות ביותר סביב אצטדיון ריוגוקו, רובן מנוהלות על ידי לוחמי סומו בדימוס. 

מוניאיאקי

תחשבו על מוניאיאקי כסוג של פנקייק נוזלי יחסית, עשוי קמח ומים, אבל עם תוספת כרוב ופירות ים. כל העסק מפוזר על פלטה חמה, ונקצץ מספר פעמים לפני שהוא מגיע לקערה שלכם. זו מנה נהדרת למי שאוהב שילובים מפתיעים של טעמים ומרקמים.

טסוקודאני

אפשר לראות בטסוקודאני סוג של חטיפים. אלו סוגים שונים של בשר ודג, ששומרו בתערובת של רוטב סויה וסאקה מתוק. תוכלו לנשנש אותם כמו שהם, או לאכול אותם לצד קערת אורז. זה לא הדבר הכי מזין ברשימה הזו, אבל זה בהחלט ממכר מאוד.