פוסטים

כל מה שצריך לדעת על כסף ביפן

'admin'

'admin'

הכסף היפני נקרא ין (円), וין אחד מתפצל למאה סן (Sen). אבל בדיוק כמו שלא תשתמשו יותר מדי במטבעות של עשר אגורות, כך גם הסן כמעט ויצא משימוש. לשם השוואה, השטרות ביפן מגיעים בסכומים של 1000, 2000 (לעתים רחוקות מאוד), 5000 ו-10,000 ין. מטבעות מגיעים בסכומים של ין 1, 5, 10, 50, 100 ו-500. מלבד בשדות התעופה, לא תוכלו להשתמש בכסף זר לא משנה איזה באיי יפן.

אמצעי תשלום מקובלים ביפן

מזומן

לאורך שנים רבות, יפן התנהלה באופן כמעט בלעדי עם כסף מזומן. בשנים האחרונות, העניין הזה מתחיל להשתנות, אבל ייקח עוד זמן עד שתשלום באשראי ישתלט על הכלכלה המקומית. בינתיים, תשלום במזומן הוא הפופולרי ביותר. מקובל מאוד להשתמש בשטרות גדולים, כך שאתם לא צריכים להתבייש להשתמש בשטר של 10,000 ין כדי לקנות בקבוק מים. תמיד יהיה עודף. מה שכן, נהגי מונית ומוכרים בחנויות נוחות יעריכו שטרות קטנים יותר (בדיוק כמו בארץ). בערים קטנות ובפרברים ישנם מקומות רבים שלא מקבלים אשראי כלל. קחו את זה בחשבון והצטיידו במזומן. 

מסעדות קטנות ומקדשים דורשים תשלום סמלי במזומן בלבד, ולוקרים (למשל אלו שתמצאו באונסנים) פועלים בדרך כלל על מטבעות, אז שמרו ארנק קטן עם כסף קטן לעת הצורך. אוטובוסים נוטים לדחות שטרות גדולים מ-1000 ין, וגם מכונות שתייה וחטיפים בדרך כלל מקבלות רק מטבעות ושטרות קטנים. 

אשראי

בעיקר בערים גדולות, ישנו גידול משמעותי בכמות המקומות שמקבלים אשראי עבור כל סכום. רוב המלונות יסכימו לקבל תשלום באשראי, וגם רוב הסופרים, מסעדות בינוניות וגדולות, חנויות בקניונים ורשתות בינלאומיות. גם כרטיסי רכבת ניתן לקנות באשראי.

תשלום דיגיטלי

בשנים האחרונות ישנו שינוי עולמי ביחס לתשלום דיגיטלי (כמו תשלום בעזרת הטלפון או השעון החכם). ישנם מספר שירותים כאלו שפועלים רק עבור תושבים יפנים, אבל שירותים כמו אפל-פיי או אלי-פיי עובדים ברוב המקומות שבהם תשלומים דיגיטליים מתקבלים. גוגל-פיי לא מתקבל ביפן מטלפונים שנקנו מחוץ למדינה.

איפה מושכים מזומן

בשונה ממקומות אחרים שבהם אולי טיילתם, אחוזי הפשיעה בכלל והגניבה בפרט הם נמוכים מאוד ביפן. אין מניעה שתסתובבו עם סכומי מזומן גדולים עליכם, וזה דווקא יכול להפוך את הטיול שלכם להרבה יותר פשוט ונגיש.

המרת כספים

תוכלו להפוך דולרים או אירו לין בבנקים, סניפי דואר ומלונות גדולים, כמו גם בשדה התעופה (למרות שעדיף להמיר רק סכום קטן בשדה בגלל עמלת ההמרה הגבוהה יחסית). אם אתם מגיעים ממדינה אחרת באסיה, כדאי שתמירו את הכסף המקומי לדולרים לפני שתיכנסו ליפן. קל מאוד למצוא מקומות שיחליפו ין תמורת דולר, אך מול מטבעות שאינם דולר או אירו, יכול להיות שתסתבכו או ששערי ההמרה יהיו גרועים. 

משיכה מכספומט

הרבה מאוד כספומטים יפנים לא מקבלים כרטיסי אשראי שאינם מקומיים. לעומת זאת, תמיד תוכלו לסמוך על כספומטים שנמצאים בסניפי הדואר או בחנויות הנוחות 7-11 (סבן אילבן). שערי ההמרה לא רעים, אבל כן תצטרכו לשלם עמלת משיכה די גדולה (בהתאם לכרטיס שלכם). קחו בחשבון שכספומטים רבים מפסיקים לפעול בלילה ובסופי שבוע.

השאירו פרטים כאן וסוכן נסיעות ישמח לעמוד לרשותכם

מתכננים טיול מאורגן ליפן? מסע מאורגן בעקבות הקולינריה העשירה, ההיסטוריה המרתקת, המקדשים המרהיבים, הרי הגעש, הנופים המדהימים – בטיול ליפן.